Po weekendowemu!
O ile posiadasz kuchnię z meblami na zamówienie, o tyle gotujesz z nutką dalekich krajów. Dlatego dość odważnie pokazujesz umiejętności związane z Japonią, która - w bogatej ofercie menu - otwiera kubki smakowe na specjalne zupy. Okazuje się, że pałeczki służą wówczas do wyławiania unikalnej zawartości, a mleko kokosowe dopełnia miodowych zapachów. Zalety takiego dnia „unoszą się” w domowym powietrzu, a stół przyciągania do wspólnego obiadowania.
Posiłek japoński służy do celów rodzinnych, gdzie tradycja i kultura wymagają ucztowania.
*
Zobacz przykładowe zdjęcia.
*
Zupa z mleczkiem kokosowym, podkręca temperaturę, z kawałeczkami mięsa, owoców, dość pikantnymi przyprawami, z przygotowanym specjalnym makaronem, imbirem, czosnkiem, czerwonymi papryczkami, cytryną, cebulą, cynamonem.
Moda na tego typu gotowanie przywędrowała do naszego kraju w oparciu o książki i grafiki, które podbijają serca wszystkich nastolatków.
A teraz tego typu publikacje królują także w Lęborku.
Przepis nadaje się więc dla osób o delikatnych podniebieniach, które czytaja artykuły i pogłębiają wiedzę kulinarną.
Sylwia Skroś
Bądź na bieżąco, polub nas na Facebook.com