W praktykach!
Czas na trójmiejskie zasięgi, czyli wysiewanie ogrodowej rzeżuchy. Jak pokazują miłośnicy roślin i upraw rolnych – podczas pierwszych przymiarek do Wielkiej Nocy, eleganckie salony pachną zielonymi inspiracjami. Do takiego wysiewu zachęcają Cię sprzedawcy, dekoratorzy wnętrz oraz pasjonaci ogrodów. Bo zapach, kolor i smak – wróżą nowoczesne potrawy. Za przykładem oryginalnych osób – liczą się zatem wyszukane pojemniki, ziemia, lignina, wata i mokre podłoże, a po 1 dniu – pojawia się, wtedy upragniony efekt. Oto zielone okazy podbijają starociowe naczynia, pokazują główki i nakreślają drogę do dobrze zaprojektowanej kuchni.
Plusy spożywania i uprawiania rzeżuchy:
Zobacz, co warto teraz zrobić!
Sylwia Skroś
Bądź na bieżąco, polub nas na Facebook.com