• LFM Lębork
    LFM Lębork

    WWW - i media z projektami

  • LFM Lębork
    LFM Lębork

    Kawa i scrollowanie z czytaniem

  • LFM Lębork
    LFM Lębork

    Sztuka pływania

  • LFM Lębork
    LFM Lębork

    Gofry z Lęborka

  • Fakty Młodych Lębork
    Fakty Młodych Lębork

    Zdrowe żywienie

  • Fakty Młodych Lębork
    Fakty Młodych Lębork

    Odkrywanie świata

  • FM Lębork
    FM Lębork

    Na przekąskę

  • FM Lębork
    FM Lębork

    Na hamaku

Tajemnicza moc jarmużu? Teraz w Lęborku!

W mieście!

Maj – to czas prac ogrodniczych, kiedy wysiewa się nasiona, planuje jesienne zbiory i dba o jakość potraw. Dlatego do łask powracają nowe sposoby miksowania warzyw, owoców, a w tym kapustnego jarmużu. Zalety zielonych specjałów – to zatem świeże dawki witamin, dobra zabawa w ogrodnika i mała ilość zaangażowania - przy konkretnych efektach kulinarnych.

Co zatem wysiewasz do doniczek i małych pojemników?

Nowoczesne rozwiązania gastronomiczne, które wpływają na stan jadłospisu, zapach napojów, zup i sałatek - wymuszają prace w ziemi.

Powrót jarmużu – wiąże się z modą, trendami dotyczącymi nowoczesnych urządzeń, miksowania różnych składników, gotowania w garnkach i siekania wszystkiego zielonego do sałatek.

Pakiet dobrych witamin – to obecnie świeże i własne uprawy, poszukiwanie wciąż nowych rozwiązań i tego, co oferuje rynek.

Dlatego podczas długich – jesiennych nocy, wtulania się w ciepły koc, zapalania klimatycznych i zapachowych świec – jarmuż na stole w każdej postaci przynosi wspaniałe efekty.

Od kwietnia do maja trwa wysiewanie nasion, pikowanie liści i obserwowanie tego, co wyrasta z ziemi.

Zobacz – nasiona po 3 dniach wzrostu!

Sylwia Skroś

Użytkowników online:
Wszystkich odwiedzin: 6627560
X

Bądź na bieżąco, polub nas na Facebook.com