W mieście!
Maj – to czas prac ogrodniczych, kiedy wysiewa się nasiona, planuje jesienne zbiory i dba o jakość potraw. Dlatego do łask powracają nowe sposoby miksowania warzyw, owoców, a w tym kapustnego jarmużu. Zalety zielonych specjałów – to zatem świeże dawki witamin, dobra zabawa w ogrodnika i mała ilość zaangażowania - przy konkretnych efektach kulinarnych.
Co zatem wysiewasz do doniczek i małych pojemników?
Nowoczesne rozwiązania gastronomiczne, które wpływają na stan jadłospisu, zapach napojów, zup i sałatek - wymuszają prace w ziemi.
Powrót jarmużu – wiąże się z modą, trendami dotyczącymi nowoczesnych urządzeń, miksowania różnych składników, gotowania w garnkach i siekania wszystkiego zielonego do sałatek.
Pakiet dobrych witamin – to obecnie świeże i własne uprawy, poszukiwanie wciąż nowych rozwiązań i tego, co oferuje rynek.
Dlatego podczas długich – jesiennych nocy, wtulania się w ciepły koc, zapalania klimatycznych i zapachowych świec – jarmuż na stole w każdej postaci przynosi wspaniałe efekty.
Od kwietnia do maja trwa wysiewanie nasion, pikowanie liści i obserwowanie tego, co wyrasta z ziemi.
Zobacz – nasiona po 3 dniach wzrostu!
Sylwia Skroś
Bądź na bieżąco, polub nas na Facebook.com